Ajánlom őket

http://dosszie.blog.hu/

Néma Papagáj

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • sünibaba: Jihii, poszt! :-) A tánc nekem is sok önismeretet adott. Pl. régen azt gondoltam magamról, hogy én... (2014.04.27. 06:55) Come dance with me
  • Szótlan Papagáj: @sünibaba: Nagyon hasonlóan látjuk ezt (is :-)). (2014.01.30. 20:36) Női elnyomás?
  • jorick1977: @Szótlan Papagáj: Az egyik legfontosabb dolog, megtanulni a megfelelő pillanatban a megfelelő erőv... (2013.11.09. 05:49) Még hangosabban
  • Szótlan Papagáj: @sünibaba: Nagyon szurkolok nektek, hogy összejöjjön a baba :-) (2013.10.27. 13:59) Menstruálok, tehát nő vagyok
  • jorick1977: @Szótlan Papagáj: Furcsa volt olvasni az írásodat. Tervek a pszichológiával, aztán a tanárképző, v... (2013.09.28. 07:29) A pszichológia értelmetlen?

...mert a szavak nem jók?

2013.11.03. 18:25 Szótlan Papagáj

Gravitáció (a film)

Címkék: vélemény film pszicho

Tudtam, hogy nem egy tipik amerikai filmre ülök be, de ez annyira letaglózott, hogy nehezen térek magamhoz.Még el kell döntsem, hogy jó vagy rossz értelemben. Mindenesetre a film végére már úgy éreztem, hogy megkeresem a rendezőt és megverem :-). Gyakorlatilag az elejétől a végéig, másfél óra tömény feszültség volt bennem. Persze baromi jól megcsinálták a filmet, látvány is tíz pont, sztori is. De a zene és a történet együtt... hát majdnem ott tartottam, hogy kirohanok a moziból, mert nem bírom a nyomást.

SPOILER. A létező összes szorongás-típust felvonultatták:  bezártság, fulladás (oxigénhiánytól vagy a víztől), fagyás, égés, zuhanás, bénulás, na és a magány. Ez a film nem sci-fi, hanem thriller vagy dráma. Kegyetlenül beszippant már az elején, és a stáblistánál is alig enged el.

Egy ideje azon kattog az agyam, hogy valójában miért vált ki szorongást egy ilyen magányos helyzet. A hősnő egyszer csak azt mondja: - Utálom az űrt! Na de, a Föld is az űrben van. A Földön is ugyanúgy a semmi közepén vagy, mint egy kis szkafanderben az űrben vagy egy pár négyzetméteres Szojuzban. A különbség csak annyi, hogy a Földön vannak barátaid, munkád, lefoglalod magad amíg jön a vég - végső soron az élet az elme unaloműzése... De egy ilyen, Földtől, emberektől elszakadt helyzetben elkezdesz szorongani. Igazság szerint te ugyanúgy egymagad vagy itt lent is, csak a téged körülölelő hangoktól nem jössz rá. A tökéletes csendben kénytelen vagy ráeszmélni.

És akkor még a kapaszkodás-elengedés témakörét nem érintettem. De nem is fogom, mert a film magáért beszél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr425613044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása